Sayfalar

23 Şubat 2013 Cumartesi

ruya nedir

ruya tabirleri

Rüya tabirleri için herşeyden önce vakit önemlidir, bunun için güneşin doğuşuna yakın olan zaman en iyi ve en doğru zamandır.
Bu vaktin seçilmesinin sebebi hem rüyayı tabir edecek olanın aklının dinç ve dinlenmiş olması hemde rüyayı görenin rüyayı ayrıntıları ile hatılayabileceği bir vakit olmasıdır. Peygamber efendimizin (s.a.v) sabah namazını kıldırdıktan sonra sahabelere dönüp bu gece rüya göreniniz varmı diye sorarmış ve bazı zamanlarda Hz. Ebu Bekir' in müsade isteyerek rüyaları tabir ettiği olurmuş.
Çok önemli noktalardan bir tanesi rüyayı tabir edecek kimsenin rüyayı gören kişiye rüyasını anlatmadan önce Allah (c.c) rüyanı hayretsin hayır bize, şerde düşmana olsun demesi gerekirmiş. Yine çok önemli noktalardan biride rüyayı tabir edecek olanın rüyayı göreninsan hakkında, onun hayatı hakkında bilgi sahibi olmasıdır yada öğrenmesidir çünkü bir çok rüya kişinin hayatındaki unsurlarla alakalıdır.

islami rüya tabirleri


http://islamiruyatabiri.net
Örneğin Hz Yusuf peygamberin çocukluğunda gördüğü rüyaların yıllar sonra vuku bulması yani çıkması gibi, onun çocukluğunu bilmeyen insanların bu rüyaları tabir etmesi mumkün değildir. Yine rüya tabirini yapan kimse rüyayı gören kişinin gizli şeylerini varsa utanacağı şeyleri açığa vurmamalıdır, sorusunu tamamı ile dinlemeli ve iyi kötüyü ayırmalıdır.
Tabir eden kimse akıllı, alim, zeki, kötülüklerden sakınan, Allahı ve Kitabını iyi bilen,Peygamber efendimiz' in Hadislerini, atasözlerini ve arapçayı iyi bilen omalıdır.
Tabir edenin kasten ters ters olarak tabir ettiği rüya eğer hayırsa rüyayı sorana, şer ise rüyayı tabir edene aittir. Rüyayı gören rüyasını sadece alim bir kişiye yada nasihat eden birine anlatmalıdır. Rüyalar tabir edilmedikçe bir sorun yoktur ancak tabir edildiğinde vuku bulurlar o yüzden çok iyi tabirciler haricinde anlatılmaması önemle vurgulanmaktadır. Rüya tabirleri yapılırken insanların adetleri, ırkları, meshepleri, dinleri, isimleri gibi bir çok şey dikkate alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder